Tillgänglighetsredogörelse för psykiatriregister.se
Registercentrum Västra Götaland står bakom webbplatsen psykiatriregister.se. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. På den här sidan beskriver vi hur väl webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi beskriver tillgänglighetsproblem som finns på webbplatsen och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.
Så tillgänglig är webbplatsen
Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.
Detta kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen
Om du behöver innehåll från psykiatriregister.se som inte är tillgängligt för dig kan du meddela oss. Skicka e-post till registercentrum@vgregion.se.
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet
Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns. Skicka e-post till registercentrum@vgregion.se.
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn när det gäller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du anser att psykiatriregister.se har bristande tillgänglighet kan du påtala det hos Myndigheten för digital förvaltning.
Gå till Myndigheten för digital förvaltning och en sida där du kan göra en anmälan.
Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet
Den här webbplatsen uppfyller delvis kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Det finns brister som beskrivs nedan.
Innehåll som inte är tillgängligt
Bristande förenlighet med lagkraven
Ibland förekommer engelsk text på annars svenskspråkiga sidor. Det handlar då oftast om titlar på vetenskapliga artiklar. Vi har ännu inte hittat något sätt att få skärmläsare att byta uppläsningsspråk i dessa lägen.
Oskäligt betungande anpassning
Registercentrum Västra Götaland åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi begär undantag för PDF:er som innehåller olika typer av rapporter.
Så har vi testat webbplatsen
Manuella tester har gjorts av psykiatriregister.se för att säkerställa att alla funktioner kan användas endast med hjälp av tangentbord och att skärmläsare kan läsa upp sidorna på ett korrekt sätt. De skärmläsare som har använts vid testning är Windows skärmläsare och NVDA, båda med svenska som språkinställning.
Automatiska tester har gjorts med hjälp av de inbyggda tillgänglighetskontroller som finns i webbläsarna Chrome och Firefox. Dessutom har test genomförts med hjälp av WAVE som är ett nedladdningsbart tillägg till Chrome.
Psykiatriregister.se är av en modell som används för flera kvalitetsregister. Modellen för webbplatsen har granskats av Wandi Lundgren, IT-tekniker som har en grav synnedsättning och måttlig hörselnedsättning. Han arbetar på avdelning social hållbarhet, Västra Götalandsregionen.
Den senaste bedömningen av psykiatriregister.se gjordes i juli 2020.
Webbplatsen publicerades hösten 2017.
Tillgänglighetsredogörelsen uppdaterades senast 2020-08-10.